Titel: För modstöld.

Upptecknare: M. Johansson

Socken/stad: Sättna

S:t Ola och Jesus gick sig utöver en hed, där mötte de en nötepinare. Då sade Jesus: "Vart skall du gå?" - "Jag skall gå i by och modstjäla häst, ko, get och får." - "Nej", sade Jesus, "det skall du inte! Gå uti en sjö, där ingen ror, och uti berg, där ingen bor, och under stock och sten och under en berghäll och inga människor till mens, där skall (du stå) till världens (sista) tid." Inom tre namn: Gud fader, Son och den helige Ande.

Läses över salt, malt och dricka.

Avskrift av Nordiska museet ur signelser och besvärjelser från medeltid till nytid. Svenska landsmål och svenskt folkliv,41. Emanuel Linderholm, sid 402.